INFORMATIE & LEVERING:

Bij het kopen van een “nieuwe” auto komt er heel wat kijken. Zo kunnen er afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld garantie, aflevering, het maken van een proefrit, eventuele aankoopkeuring, financiering, sleutels, accessoires etc. Wij raden u aan rustig de tijd te nemen en onderstaande uitleg, voorwaarden, mogelijkheden en verplichtingen rustig door te nemen. Dit om eventuele teleurstellingen en “verrassingen” achteraf te voorkomen.

AUTO RESERVEREN:

Het is helaas niet mogelijk een auto te reserveren. Er zijn te veel mensen die een afspraak maken en vervolgens niets meer van zich laten horen. Een auto is pas verkocht op het moment dat er een ondertekende koopovereenkomst tot stand is gekomen. Tot die tijd zal de auto in de verkoop blijven. Indien u van ver komt verzoeken wij u ons even te bellen zodra u van huis vertrekt zodat u er zeker van bent dat de auto op dat moment nog beschikbaar is.

PROEFRIT:

Een proefrit behoort eventueel tot de mogelijkheden. Hieraan zijn echter, door minder leuke ervaringen uit het verleden, voorwaarden aan verbonden. Zodra het verkoopgesprek dusdanig ver is gevorderd kan er, mits er op dat moment de gelegenheid voor is, een proefrit worden gemaakt. Wij zijn van onze verzekeringsmaatschappij verplicht met u mee te rijden in het desbetreffende voertuig.

VERPLICHTINGEN BEHORENDE BIJ EEN PROEFRIT:

Uw rijbewijs en id worden gescand
Er word een kopie hiervan opgeslagen in onze administratie
Er wordt een proefritformulier ingevuld en ondertekend
Bij een eventuele schade door uw schuld veroorzaakt bent u verplicht de schade aan ons voertuig te vergoeden.

KORTING:

Door de enorme concurrentie op het internet zijn wij genoodzaakt ons aanbod zo scherp mogelijk aan te bieden. Gevolg hiervan is, dat wij doorgaans een lagere of geen korting geven dan collega bedrijven. Houdt u hier rekening mee om teleurstelling te voorkomen.

BETALING:

Alvorens een auto daadwerkelijk wordt afgeleverd dient het volledige aankoopbedrag te zijn voldaan. Wij adviseren u met het oog op veiligheid het aankoopbedrag per bank te voldoen. Let wel, het bedrag moet op onze rekening zijn bijgeschreven op het moment van levering. Houdt u rekening met een overboekingstermijn van één à twee werkdagen. Een eventuele (spoed)overboeking (mits u een rabobank rekening heeft) is in het weekeinde helaas niet mogelijk.

STANDAARD ACCESSOIRES:

Wanneer er een gebruikte auto bij ons binnenkomt kan het zo zijn dat er bepaalde standaard dingen ontbreken. Denk hierbij aan een radio, bagage afdekhoes, tweede sleutel, gereedschapset enz. Deze zaken worden niet standaard door ons bijgeleverd, tenzij dit is vastgelegd in de koopovereenkomst.

NAVIGATIESYSTEEM:

Indien een voertuig is uitgerust met een navigatiesysteem, kan het zo zijn dat de bijbehorende navigatie cd/dvd niet aanwezig is, verouderd is of de Nederlandse wegen niet of niet volledig dekt. In dit geval kunnen wij u tegen kostprijs een recente navigatie cd/dvd bij leveren. Ook kan het voorkomen dat de autosoftware, inclusief navigatiesysteem in een andere taal staat ingesteld. In sommige gevallen (niet altijd) kan de merkdealer dit aanpassen en kunnen wij u dit tegen kostprijs aanbieden.

SLEUTELS:

Informeert u altijd tijdens het verkoopgesprek hoeveel sleutels er bij het voertuig aanwezig zijn. Indien er maar één sleutel aanwezig is, kunnen wij u een tweede of zelfs een derde sleutel tegen kostprijs bijleveren. Tot onze spijt wordt niet elk voertuig bij ons ingeleverd met alle sleutels. Wanneer er een voertuig binnenkomst met slechts één sleutel wordt deze ook doorverkocht met slechts één sleutel.

INRUILVOORSTEL:

Het is mogelijk om u een telefonisch inruilvoorstel te geven. De geschatte richtprijs kan uiteraard ook lager uitvallen. Een inruilvoorstel geven wij ongezien en wordt vaak binnen enkele minuten geschat terwijl een daadwerkelijke taxatie veel langer zal duren.

GARANTIE:

Wij bieden u een keuze uit verschillende garantiepakketten van Autotrust. Het door u gekozen garantiepakket wordt duidelijk op de koopovereenkomst vermeld. Heeft u geen garantiepakket afgenomen of valt het eventuele mankement niet binnen het door u gekozen garantiepakket en wilt u alsnog aanspraak maken op eventuele garantie/coulance dan bestaat er de mogelijkheid om deze garantiewerkzaamheden tegen kostprijs voor u te laten uitvoeren bij een van onze vakkundige partners. U krijg dan korting op het arbeidsloon en op de onderdelen.

AANKOOPKEURING:

Een onafhankelijke aankoopkeuring welke wordt uitgevoerd door de DEKRA Nederland behoort tot de mogelijkheden. Alle informatie over deze aankoopkeuring vindt u op de volgende site: dekra.nl. Een ANWB- of merkdealer aankoopkeuring is helaas niet mogelijk vanwege het feit dat het dichtstbijzijnde ANWB keuringstation zich in Utrecht bevindt en een merkdealer in sommige gevallen niet altijd geheel onafhankelijk is en er belang bij heeft zelf een auto aan u te verkopen. DEKRA is daarentegen geheel onafhankelijk en keurt op locatie. Vandaar deze keuze.

INRUILAUTO:

Het is niet toegestaan uw inruilauto tussentijds zelf te verkopen tenzij anders schriftelijk is vastgelegd in de koopovereenkomst. Uw inruilauto wordt namelijk direct aangeboden aan collega bedrijven. Mocht u met onze schriftelijke toestemming zelf uw inruilauto tussentijds verkopen geeft u dit geen recht op welke vorm van korting dan ook. Hierop zijn onze verkoopprijzen namelijk niet gebaseerd.
Het bod op uw inruilauto staat vast op moment van het ondertekenen van de koopovereenkomst.
Als blijkt dat er bij aflevering van de auto aan uw inruilauto mankementen zijn die niet door u zijn vermeld bij het ondertekenen van de overeenkomst zullen de kosten van de reparatie hievan van de inruilprijs worden afgetrokken.

MONDELINGE AFSPRAKEN:

Iedere gemaakte afspraak dient schriftelijk te worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Het is niet mogelijk om achteraf aan te geven dat er mondeling afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld een volle brandstoftank, bepaalde accessoires, distributieriem enz. Achteraf zijn deze niet vastgelegde afspraken niet te controleren waardoor u geen recht heeft op nakoming van deze afspraken.
Het is dus zeer belangrijk de koopovereenkomst goed te bestuderen alvorens u deze ondertekent.

ACCESSOIRES:

De uitvoeringsspecificaties van de aangeboden auto’s zijn zorgvuldig door ons aangegeven echter onder het voorbehoud dat meer of minder accessoires nimmer tot een lagere of hogere prijs leiden. Om teleurstellingen te voorkomen dient u voor het ondertekenen van de koopovereenkomst goed na te gaan of de voor u belangrijke accessoires ook daadwerkelijk op de auto aanwezig zijn (een foutje maken in de advertentie is immers menselijk). Door aankoop accepteert u de auto in zijn werkelijke specificaties.

DEFECT IN HET BUITENLAND:

Indien u zich met uw auto buiten Nederland bevindt dient u een dusdanige reisverzekering af te sluiten welke uw auto (ook tijdens een klein defect) terug brengt naar Nederland. Reparaties welke zonder onze schriftelijke toestemming zijn uitgevoerd in het binnen- of buitenland worden niet door ons vergoed.

REISKOSTENVERGOEDING:

Indien er garantiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd worden de hieruit voortvloeiende reis-, vervoer- en overige overheadkosten niet door ons vergoed. Neem dit in overweging alvorens u tot aankoop overgaat.

Mogelijk gemaakt door Mobilox